20 Nisan 2011 Çarşamba

Görüntülü Analiz #1

Evet arkadaşlar. Haxball Analiz blogumuzun ilk görüntülü analiziyle karşı karşıyayız. İlk görüntülü analizimizde "geçiş savunması nasıl olmamalıdır?"ı gösteriyoruz. İlk resimde gördüğünüz gibi mavi takım 03.52 itibariyle 1-0 önde ve hücuma çıkıyor. O dakikada mavi takım dört, kırmızı takım üç kişi.

Tam dördüncü dakika itibariyle mavi takım topu kaptırıyor ve kırmızı takım kontratağa çıkıyor. 2 numaralı oyuncu topu ileri atıp hücumu başlatacak. Mavi takımda ise 91 ve 99 numaralı oyuncuların yapabileceği pek bir şey yok, eğer kırmızı 2 numaralı oyuncu topu ileri iyi atarsa. Gördüğünüz gibi ilerisi bomboş ve kırmızı 3 numara, mavi 9 numaradan sıyrılırsa gol pozisyona girecek. Burada da iş mavi 1 numaralı oyuncuya düşüyor. 1 numaralı oyuncu okla gösterilen gibi yöne doğru koşmalı.

99 ve 91 numaralı oyuncular yerlerini iyi alıyorlar. 2 numaralı oyuncu pası kötü veriyor ancak sonra biraz da şansının yardımıyla iyi toparlıyor. 9 numaralı oyuncu da, kırmızı 3'ü kaçırmıyor. Ancak geriye koşması gereken mavi 1, yanlış yere koşup duraksıyor. Belki de lag giriyor bilemiyoruz ama yaptığı hareket doğru değil. Arkaya atılacak top tehlike yaratır.

Kırmızı 2 numaralı oyuncu, 91 numaradan sıyrıldıktan sonra iş kırmızı 3 numaraya kalıyor. O da 9'dan kolay sıyrılıyor. Tabii burada 91 ve 9 numaraların bireysel hataları var ancak 1 numaralı mavi oyuncu zamanında olması gereken yerde olsaydı, mavi takım çizgi halinde yakalanmayacaktı ve arka taraf kabak gibi boş kalmayacaktı. Bir kişi fazla olmalarına rağmen mağdur duruma düştüler.

Kırmızı 3 numaralı oyuncu, 9 numaradan da sıyrıldıktan sonra golü atıyor boş kaleye ve beraberliği getiriyor takımına. Geçiş savunmasını çok kötü yapan mavi takım, bu golü yemeyi hak ediyor. Ancak daha sonra maç içerisinde takımdan bir kişi ayrılmasına rağmen maçı 3-1 kazanıyorlar. Aşağıda da video şeklinde izleyebilirsiniz bu pozisyonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder